ROMANENT, COVID I HORES ACUMULADES

ROMANENT, COVID I HORES ACUMULADES

Escrit el 27/05/2021
Juanjo R.S.

REUNIÓ SGRRHH:

ROMANENT, COVID I HORES ACUMULADES

 

 
   


Hem estat convocats, per la SGRRHH, per abordar la problemàtica sorgida amb les bosses de romanent d’aquells efectius què se’ls va haver de “desplanificar” treball amb motiu de la Covid-19. Pel que fa a la auditoria COVID sol·licitada per la USPAC al darrer Consell i via escrit registrat, ens informen que és: inexplotable i no materialment realitzable. Farem un comunicat específic, ja que és vergonyós.

 

Ens presenten un anàlisi estadístic de l’estat de de les bosses de romanent a data 31-01-2021. Així com un informe dels diferents destins afectats (CGIC, CGIINF, CGRO-ACSO-BRIMO-TEDAX-GEI-ESCORTES, ASI, i algunes UI).

 

Analitzat l’estudi presentat, podem observar la disparitat de criteris que els diferents serveis han realitzat per tal de solucionar aquesta situació. Cal recordar que parlem de març 2020, amb suficient temps fins a final d’any policial perquè els responsables, dels destins afectats, poguessin oferir solucions.

 

Tot i tenir marge, s’ha arribat a final d’any policial 31-01-2021 i, en molts casos, aquesta ineficàcia s’ha convertit en l’aplicació estricta de la instrucció sobre hores acumulades. La qual estableix que, a final d’any, el romanent pendent es compensa amb la bossa d’hores acumulades; això sempre que se’n tingui disponible. Clar, perquè tenim casos de companys/es amb el mateix destí que amb o sense hores acumulades disponibles els ha generat una discriminació clara i manifesta.

 

Per part de la USPAC hem volgut traslladar els següents punts:

 

  • La problemàtica de les bosses d’hores acumulades, és un problema greu que cal afrontar d’una vegada i per totes.  (CME 3.000.000 H. acumulades aprox.)
  • No afrontar aquest problema, suposa que es limitin les millores aplicables a moltes destinacions per evitar un augment de les H. Acumulades. Per ex, les GNP.
  • Hi ha hagut temps suficient, des del març fins a finals d’any policial, per regularitzar la situació. El mosso/a que han enviat al seu domicili i planificat festa forçosament, no ho ha de suportar.
  • Efectius d’una mateixa destinació, en funció de si tenien o no hores acumulades, han estat “beneficiats o perjudicats” per aquesta decisió; creant una clara discriminació.
  • Ens trobem davant una situació excepcional que requereix mesures excepcionals.
  • Una de les propostes que ens fa arribar l’administració, és generar un permís retribuït entre el 30-03 i 09-04 de 2020 (proposem que s’ampliï) per aquelles persones que se’ls va “desplanificar” treball en aquelles dates. Per part de la USPAC, aquesta pot ser part de la solució, però no pot ser discriminatòria.  És a dir,  ha d’anar acompanyada sense cap condició de la compensació, d’igual forma, per a aquells efectius que si van haver d’estar prestant servei. Amb la voluntat de “MÀXIMA SATISFACCIÓ” en la solució.
  • Així mateix, també cal fer efectiva la paga Covid-19 per l’esforç realitzat.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

 

26 de maig de 2021



142-2021 REUNIÓ ROMANENT COVID I HORES ACUMULADES 142-2021 REUNIÓ ROMANENT COVID I HORES ACUMULADES