REUNIÓ COMITÉ SEGURETAT I SALUT LABORAL 23-9-22

REUNIÓ COMITÉ SEGURETAT I SALUT LABORAL 23-9-22

Escrit el 26/09/2022
Juanjo R.S.

OMITÈ SEGURETAT I SALUT LABORAL 23-09-2022

 

Divendres, 23 de setembre, va tenir lloc el Comitè de Seguretat i Salut Laboral. Us passem els punts més rellevants tractats:

 

Dades més rellevants que ens trasllada la Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral:

 

 • Dades de Sinistralitat: El còmput del 01/01/22 fins al 30/06/22 ha estat de 891 accidents laborals i 9 recaigudes, una afectació del 4,75 % de la plantilla. Dins aquest punt, hem observat que la Regió Policial Metropolitana Nord, és la que té una major afectació. Ens informen que són conscients i que estudiaran la causa.

 

 • Dades COVID-19: Pel que fa a la incidència de la COVID-19, és molt baixa i ja no té una afectació important. 

 

 • Dades d’absentisme laboral fins juny 2022: 10,57 % de mitjana a tot el cos. 

 

 • Suport Psicològic: D’abril a juny de 2022 hi ha hagut 9 emergències psicològiques, nombre de persones ateses 72, actuacions individuals 33. Actuacions de gestió i coordinació 45. Entre antics i nous, hi ha 326 casos en seguiment.

 

 • Dades sobre l’assetjament sexual o per raó de sexe: S’ha activat un cas i s’ha derivat a la DAI.

 

 • Campanya de revisió mèdica: A Barcelona 1301, Girona 388, Tarragona 304 i Lleida 293, en total, 2286. Han deixat clar que els resultats no arriben a Interior, només arriben al Servei de Vigilància de la Salut.

 

 • Servei de vigilància de la salut: La Dra. Sara Girón, ja no hi és al Servei de Vigilància de la Salut. En aquests moments s’han incorporat la Dra. Ramona Garcia i el Dr. Suarez i hi ha 3 places més per ser ocupades. Tornem a insistir en la tardança de les resolucions.

 

 • El servei Espai ja es troba en funcionament: Ens informen que es troben coordinats amb el Servei de Vigilància de la Salut.

 

Punts presentats per USPAC:

 

 • Petició de protecció solar i ocular al personal que fa servei al carrer: Haurem de continuar esperant, fins que no es faci l’avaluació de riscos no s’implantarà, és l’avaluació la que determina a quins llocs de treball li cal la protecció solar i ocular com a EPI.


 

 • Com es troba la contractació de les brigades de jardiners per les plantacions de marihuana? Com ja es va parlar a la comissió: Ens diuen que prèvia activació existeix la possibilitat, la problemàtica és quan es tracta d’una plantació sobtada. Continuem insistim en que és necessari un protocol o donar la informació de com activar els jardiners. Aprofundirem a la subcomissió de materials.


 

 • Problemàtiques ASEPEYO: Retallades, horari, negativa a acceptar un accident in itinere, perquè l’adreça de la PGME no correspon al lloc de pernoctació...: Ens informen que no hi ha hagut retallades al servei. Fa molts anys que només hi ha servei 24h a Sant Cugat. L’horari més habitual és de 8 a 20 hores. En referència a la negativa d’un accident in itinere per part d’ASEPEYO, han demanat explicacions i esperen la resposta, ens informaran.


 

 • Se sol·licita accelerar la realització de les Avaluacions de Riscos Psicosocials i càrregues de treball a les sales. La situació és cada vegada més insostenible: A mitjan novembre ens convocaran per crear el Grup de Treball de les avaluacions de Riscos Psicosocials dels cos, per decidir com efectuar-les. Cada sindicat assignarà una persona. També hi haurà una altra reunió per planificar l’any 2023.


 

 • Creació d’un protocol que reguli el temps màxim d’exposició en climatologies adverses: Ens responen que haurem d’esperar per fer un protocol d’aquest tema, primer hem de tenir l’avaluació de riscos. Serà la que determinarà les condicions de treball i els temps.


 

Portem demanant reiteradament les avaluacions de riscos molts mesos, posin fil a l’agulla i prioritzin en aquest sentit, la salut dels moss@s bé s’ho val!


 

 

Aquests han estat els punts més rellevants de la reunió del CSSL. Estem a disposició de tots vosaltres per qualsevol problemàtica relacionada amb la prevenció i la salut laboral. Si teniu propostes, queixes o qualsevol consulta en aquest àmbit recordeu que les podeu traslladar al correu de riscoslaborals@uspac.cat i els nostres delegats de riscos laborals atendran les vostres peticions i li donaran el tràmit oportú.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

Barcelona, 25 de setembre de 2022Comunicat CSSL 23-09-2022 Comunicat CSSL 23-09-2022