MODIFICACIÓ SEGONA ACTIVITAT

MODIFICACIÓ SEGONA ACTIVITAT

Escrit el 18/02/2021
Juanjo R.S.

GAIREBÉ UN ANY DESPRÉS, ENS CONVOQUEN PER MODIFICAR EL DECRET DE SEGONA ACTIVITAT AL CME. NOVES RETALLADES A LA VISTA

Al gener de 2020, la SGRH va plantejar la modificació del decret 246/2008 de regulació de la segona activitat, sense que ningú ho demanés. Simplement, perquè els Moss@s amb pèrdua de les seves capacitats físiques o majors de 57 anys es veu que li fan nosa.

 

USPAC va se l’únic sindicat que va participar a la consulta pública prèvia a la proposta de modificació i a dia d’avui encara esperem resposta. Adjuntem enllaç:

 

Després de la presentació, al juliol de 2020 per part de la SGRH, d’una proposta de decret a anys llum de garantir els drets del nostre col·lectiu, en el qual es pretenia afavorir les escales executiva i superior i obligar a ocupar plaça provisional a tots els companys/es que passen a segona activitat. Avui, dia 18-02-2021 se’ns convoca amb una proposta de decret (la quarta versió), el qual barreja les bases del manteniment físic dels Mossos amb la regulació de la segona activitat.

 

USPAC torna a insistir que NO vol un nou decret de segona activitat que retalli els drets dels treballadors. I SI aposta per millorar el decret actual, molt més garant de qualsevol de les quatre versions que ens han posat a sobre la taula.

 

En aquesta última versió es vol regular les aptituds psicofísiques. És a dir, realitzar una sèrie de proves a tota la plantilla per conèixer la salut i condició física dels Moss@s. Trobem a bé aquesta preocupació, però potser que comencin pel principi, per donar facilitats perquè els Moss@s puguin mantenir-se en forma, tal i com USPAC va demanar a la última reunió: instal·lacions esportives, hores computades com a treball per realitzar el condicionament físic...

 

Creiem que s’estan barrejant naps i cols i que seria necessari diferenciar les aptituds psicofísiques amb la regulació de la segona activitat. Aquests dos grans temes no tenen cabuda en un mateix decret, no tenen res a veure.

 

USPAC no subscriurà un decret que no afavoreixi al col·lectiu, ja estem cansats d’anar sempre a pitjor !!   

 

USPAC L'ESCUT DELS MOSS@S

                                                            

18 de febrer de 2021

 22-2021 MODIFICACIÓ DECRET 2A ACTIVITAT 22-2021 MODIFICACIÓ DECRET 2A ACTIVITAT