REUNIÓ COPSA 16-9-2021

REUNIÓ COPSA 16-9-2021

Escrit el 21/09/2021
Juanjo R.S.

USPAC, NO DEIXARÀ A NINGÚ ENRERA

 

El passat dia 16 de setembre va tenir lloc la reunió de la COPSA, en aquesta sessió se'ns va comunicar per part de l'Administració que a partir del mes de desembre no tindran capacitat per "recol·locar" a cap mosso/a amb una incapacitat permanent total, ja que hauran esgotat les 80 places que tenien aprovades, i per això ens emplacen a buscar solucions.

Nosaltres recordem al Departament d'Interior que tot el que no sigui la reincorporació, és il·legal, així els hi ha fet saber el TSJC en dues ocasions, refermant la nostra tesi que la "jubilació forçosa" que volia aplicar l'Administració no s'ajusta a la legislació vigent, de fet no existeix aquesta possibilitat.

 

L'administració no pot expulsar del cos a tots aquells companys i companyes amb lesions invalidants i/o malalties greus que els impedeixen desenvolupar les seves tasques policials.

 

No admetrem mai, la possibilitat que el Departament d'Interior "acomiadi" a un mosso que ha sofert unes lesions greus en acte de servei, de les quals no ha pogut recuperar-se, i després de jugar-se la seva integritat física el "premi" sigui el seu cessament com a funcionari.

 

La llei és clara, no es perd la condició de funcionari per tenir una incapacitat permanent total, ni absoluta. L'Administració té l'obligació de reubicar a tots aquests agents en aquesta situació, i si no té places que les ha de crear.

 

Les comissaries estan plenes de funcionaris que fan tasques administratives, i en alguns destins fins i tot fan curt, aquí és on tenim un repositori de places susceptibles de ser assignades.

 

En relació amb la nota penjada a Intranet per part de l'administració sobre els nous criteris "acordats" d'assignació de places per a persones amb incapacitats permanents total, volem fer esment que en aquesta reunió no s'ha ACORDAT RES, i que USPAC no està d'acord ni en el nou sistema ni en el canvi de marc normatiu. Així els hi hem fet saber via registre per tal que corregeixin la "nota informativa".

 

Exigim a la Subdirectora i el seu equip que facin la seva feina, i que no busquin en nosaltres un "transmissor" de males notícies, el que diu la llei és clar i  vostès l'han de COMPLIR!

 

                                 USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S!!

 

 Barcelona, 20 de setembre de 2021230-21 COPSA 16 setembre 230-21 COPSA 16 setembre