TOCS DE QUEDA, “BOTELLONS” I VIOLÈNCIA

TOCS DE QUEDA, “BOTELLONS” I VIOLÈNCIA

Escrit el 27/08/2021
Juanjo R.S.

TOCS DE QUEDA, “BOTELLONS” I VIOLÈNCIA

 

 

Aquest estiu és, amb diferència, el més complicat dels darrers anys. És una realitat palpable que ha augmentat la percepció d’absència d’autoritat per part de certs grups de ciutadans vers la policia.

 

Les agressions a membres del cos augmenten, de manera exponencial, setmana rere setmana i la sensació és que aquesta evident onada de violència i manca de respecte a aquells que estan per garantir la seguretat ciutadana, està molt lluny encara d’arribar al seu pic.

 

Aquest tipus de “violència quotidiana de baix nivell” s’ha de fer front d’immediat, perquè de no ser així, creix el sentiment d’impunitat de certs grups. El Departament d’Interior té l’obligació de defensar a la seva policia sense complexes per damunt de tots els pactes i càbales polítiques.

 

És per aquest motiu que avui registrem un escrit al Director General de la Policia, sol·licitant mecanismes que assegurin una resposta ferma i ràpida, sempre que hi hagi un atac a un funcionari de policia.

Instem a l’activació del servei de defensa jurídica, de manera que asseguri la seva presència en tots els jutjats de Catalunya els 365 dies de l’any, en defensa de qualsevol agressió patida per un agent de mossos, la qual asseguri una resposta immediata.

 

Hem tornat a insistir en incrementar la dotació de personal suficient i real tots els caps de setmana i dies susceptibles de possibles intervencions en dissolucions de “botellons”. Davant la manca d’efectius actual que segueix patint el cos, és obvi que s’ha de cobrir el servei amb hores extres.

 

Un cop més hem exigit la necessitat d’equipar amb mitjans tècnics a les patrulles: com son les càmeres unipersonals; i la dotació d’altres tipus de càmeres com les utilitzades a les manifestacions a les comissaries per facilitar la captació d’imatges, i així assegurar-nos que cap agressió a un agent de policia quedi impune.

 

Davant la situació d’excepcionalitat que vivim en aquests temps, hem reclamat, de nou, la urgent necessitat de dotar de casc unipersonal a totes aquelles unitats que no en disposen i en el seu servei ordinari es veuen immersos en aquest tipus d’actuacions (USC, Trànsit,...).

 

PROU AGRESSIONS A POLICIES

PROU IMPUNITAT ALS VIOLENTS!

27 d’agost de 2021215-21 TOCS DE QUEDA, BOTELLONS I VIOLÈNCIA 215-21 TOCS DE QUEDA, BOTELLONS I VIOLÈNCIA