MESURES URGENTS DAVANT ELS ÚLTIMS ATACS TERRORISTES A EUROPA

MESURES URGENTS DAVANT ELS ÚLTIMS ATACS TERRORISTES A EUROPA

Escrit el 11/11/2021
Juanjo R.S.

MESURES URGENTS DAVANT ELS ÚLTIMS ATACS TERRORISTES A EUROPA

 

 

Ahir, vam adreçar un altre escrit al Director General de la Policia per sol·licitar un seguit de mesures urgents, tot recordant-li els últims incidents a Europa.

 

El passat dia 8 de novembre vam ser testimonis d’un atac a agents de la policia francesa davant mateix d’una comissaria a Cannes (França). Finalment, va esser abatut i neutralitzat, ja que la intenció de l’agressor era clarament matar als agents de policia amb un ganivet. Al dia següent, a Oslo (Noruega), un altre individu també amb una arma blanca va ferir a un agent de policia i a diversos ciutadans, en aquest cas també es va abatre a l’agressor perquè va ser l’única alternativa per neutralitzar l’amenaça.

 


Director, en data 4 de novembre de 2020 ja li vam adreçar un escrit on li demanàvem que apliquessin mesures urgents davant una escalada similar d’atemptats a Europa sobretot matèria de prevenció i seguretat.

 

I en altre escrit, també adreçat al Director General, el passat 28 d’abril de 2021, li vam sol·licitar formació contínua en matèria antiterrorista per a totes les unitats del CME.

 

A la nostra organització ens preocupa enormement, no tant el fet de l’absència de resposta en escrits d’aquesta matèria, sinó el que ens treu la son és aquesta inacció, la nul·la implementació de cap mesura addicional de seguretat passiva a les dependències policials en els últims anys i la sensació que, per a vostès, l’amenaça terrorista és cosa del passat.

 

Som coneixedors, degut a la nostra interrelació amb altres cossos policials tant de l’estat com d’altres països europeus, que a França s’estan produint cada setmana un o dos incidents d’atacs terroristes similars als abans esmentats. S’està vivint una situació molt complicada, i només el pacte de silenci entre els mitjans de comunicació i l’estat “evita” generar una sensació de pànic crònic.

 

Insistim en la necessitat d’implementar mesures de seguretat i prevenció en relació a presumptes atacs terroristes, sobretot advertint la proximitat amb França fent ús del principi de precaució. Per tot això, novament, hem sol·licitat:

 

  • Implementació d’arcs de seguretat en totes les dependències policials.

  • Increment d’efectius en el servei diari de seguretat de tots els edificis policials.

  • Instal·lació de bol·lards antiencast en totes les comissaries.

  • Normalitzar l’ús diari de les armes llargues mentre es mantingui la situació d’amenaça actual, i garantir-ne la formació continua.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S !!

11 de novembre de 2021261-21 MESURES URGENTS CONTRA L'AMENAÇA TERRORISTA 261-21 MESURES URGENTS CONTRA L'AMENAÇA TERRORISTA