Sol·licitud canvi d'arma reglamentària a unitats no uniformades

Sol·licitud canvi d'arma reglamentària a unitats no uniformades

Escrit el 04/06/2022
Juanjo R.S.

SOL·LICITEM UN CANVI D’ARMA PER LES UNITATS NO UNIFORMADES

 

Avui, hem registrat un escrit adreçat al Director General de la Policia sol·licitant que s’iniciïn les gestions necessàries per impulsar un canvi d’arma reglamentària per a les unitats que realitzen servei no uniformat, i que en la presa de decisions tinguin present les aportacions dels sindicats. És necessari un canvi d’arma reglamentària i facilitar-ne una de dimensions més petites per tal que s’adeqüin al treball no uniformat, entre unitats com investigació, escortes, informació, fura, etc..

 

L’arma ha d’adequar-se a les característiques de la tasca a realitzar, i un dels principals problemes de les actuals és la dificultat per dur-la sense ser visible; aquesta complexitat es multiplica un cop les temperatures augmenten i les peces de roba es redueixen.

 

Hem aportat una petita mostra d’armes compactes dintre d’un ampli ventall de possibilitats donada la gran quantitat d’armes existents al mercat i una constant innovació d’aquest sector.

 

Armes que s’ajustin a una sèrie de característiques pròpies d’armes compactes, les armes referides reuneixen com a peculiaritats destacables el seu ús en serveis de paisà, ressaltant com a característiques principals la portabilitat i la potència de foc en mides molt reduïdes:

 

  • WALTHER PPS

CALIBRE 9MM , amb 160mm de longitud i carregadors de 6/7/8 cartutxos.

  • SIG P365

CALIBRE 9MM, amb mides de 148 mm i carregadors de 10 cartutxos.

  • BERETTA APX

CALIBRE 9MM, mides totals de 143mm i carregadors de 6/8 cartutxos.

  • GLOCK43X

CALIBRE 9MM, dimensions totals de 165mm amb carregador de 10 cartutxos.

 

En opinió d’experts en la matèria, consultats per USPAC, el model d’arma de les anteriorment especificades i utilitzant estrictament criteris de la relació entre la qualitat de l’arma i el seu preu de mercat, el model escollit seria la pistola Glock 43X.

 

L’actualització i modernització de les eines de treball hauria de ser una prioritat del Departament d’Interior, però continuem instal·lats en l’immobilisme i l’obediència cega als mateixos “gurús del material policial”, és necessari també una renovació d’aquests “experts veterans”.

 

 

USPAC CONTINUA IMPULSANT CANVIS

 

Barcelona, 3 de juny de 2022142. Canvi d'arma reglamentaria unitats no uniformades 142. Canvi d'arma reglamentaria unitats no uniformades