REUNIÓ PREFECTURA - USPAC 9-6-2022

REUNIÓ PREFECTURA - USPAC 9-6-2022

Escrit el 09/06/2022
Juanjo R.S.

REUNIÓ DE LA USPAC AMB PREFECTURA 09-06-22

 

 

Avui, ens hem reunit amb la Prefectura del Cos de Mossos d’Esquadra, en una reunió que havíem sol·licitat fa unes setmanes i on hem pogut tractar diversos punts d’interès i que afecten el nostre col·lectiu.

Volem agrair al comissari en cap Josep Maria Estela, al comissari Eduard Sallent i a la intendenta Rosa Bosch l’atenció rebuda i, un cop més, la seva predisposició a escoltar les demandes d’un sindicat, habitualment incòmode per l’Administració, però que únicament té com a fi traslladar les problemàtiques que recollim en el nostre dia a dia a les comissaries i arreu del territori.

 

Us fem un breu resum dels punts que hem tractat avui:

 

  • Els hem traslladat una proposta d’un canvi de sistema en l’assignació de felicitacions/medalles que sigui un veritable estímul per a tots els membres del nostre col·lectiu. La nostra proposta demana una assignació més justa, plural i equitativa on quedi reflectida i recompensada la realitat de la tasca diària policial. Agafen el compromís d’estudiar la proposta i ens manifesten que són conscients que ha d’haver-hi un canvi del sistema.

 

  • Hem insistit amb la situació crítica que es troba l’especialitat d’investigació, l’exemple clar: el desastre de l’últim concurs que ha deixat moltíssimes vacants, i on ha quedat patent que ara mateix, aquesta no és una especialitat “atractiva” pel nostre col·lectiu. S’ha de revertir aquesta situació de manera urgent i els hem traslladat les nostres propostes al respecte que esperem que tinguin en compte, són conscients també que s’ha de treballar en aquesta línia.

Calen incentius i millores en les condicions laborals, materials i equipaments actuals i efectius. La nostra proposta passa per reforçar les OAC, reconeixent la seva especialitat, creant grups operatius que facin les primeres gestions de totes les investigacions per evitar duplicitats en tasques jurídic-administratives i per donar una altra dimensió al sistema actual, que ha quedat obsolet.

Aquest “alliberament” de càrregues de treball per a les unitats d’investigació derivaria en una tasca més operativa i atractiva per als seus membres, i potser evitaríem la fuga de coneixement i expertesa actual.

 

 

  • Després de l’anunci d’un oferiment de trànsit i d’un concurs a finals d’any, hem demanat que és necessari que aquest concurs estigui a l’altura de les necessitats de l’especialitat, necessitem moltes places de nova creació per donar múscul a l’especialitat i sobretot per reforçar els sectors que estaven afectats pel tancament i d’altres que pateixen fa anys una minva molt gran d’efectius. Estan d’acord amb la nostra petició i van en aquesta línia, tot i que ens demanen paciència perquè l’increment d’efectius no és immediat i, per tant, caldrà anar cobrint i reforçant tot el territori i totes les unitats segons les necessitats.

 

  • Hem traslladat també la situació crítica en què es troba la Sala de Reus, i els hem manifestat que la unificació de les Sales ha estat una mala decisió i un error greu. De moment ens avancen que s’atura i no unificaran la resta. Els hem traslladat totes les queixes que anem recollint de fa molt temps i que s’estan incrementant en les últimes setmanes, es comprometen a gestionar-ho, analitzar la situació actual i reforçar amb hores extres i amb efectius. Esperem que sigui amb caràcter immediat perquè ja els hem advertit que la Sala de Reus és un polvorí que està afectant també al servei al carrer i a l’atenció al ciutadà, tot i la gran professionalitat dels operadors, que estan ja al límit.

 

Tornem a reiterar que, ens trobem de nou una Prefectura que escolta i atén les problemàtiques que li traslladem, ens demana opinió i propostes, conscients que “xafem” i treballem al territori, la nostra xarxa de delegats està diàriament al servei i a les comissaries i això fa que puguem traslladar, de primera mà, les necessitats dels nostres companys i companyes. Esperem també que no quedi només en bones intencions i paraules, de fet confiem en el missatge que se’ns trasllada i insistim en el fet que que cal ser proactius pel bé del nostre col·lectiu i en benefici de la seguretat pública de Catalunya.

 

 

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

 

9 de juny de 2022

 REUNIÓ PREFECTURA 09-06-22 REUNIÓ PREFECTURA 09-06-22