USPAC DENUNCIA LA RESERVA DE PLACES PER DONES ALS CONCURSOS DE PROMOCIÓ INTERNA

USPAC DENUNCIA LA RESERVA DE PLACES PER DONES ALS CONCURSOS DE PROMOCIÓ INTERNA

Escrit el 29/08/2022
Juanjo R.S.

USPAC DENUNCIA LA RESERVA DE PLACES PER DONES ALS CONCURSOS DE PROMOCIÓ INTERNA

 

El 21 de gener de 2022 es va signar el “Pla d’igualtat” al Cos de Mossos d’Esquadra, entre el Departament d’Interior i tots els sindicats excepte USPAC. En aquest pacte, els sindicats participants van signar:

 

1. Reserva per les dones del 40% de places en concursos de promoció interna.

L’aplicació d’aquesta reserva genera un estigma per les dones que poden arribar a ser vistes com “les mosses de quotes”. Als concursos de promoció interna han de prevaldre els principis de mèrit i capacitat, independentment que siguin dones o homes: els millors.

 

Per això, USPAC ja ha presentat la primera demanda contra les primeres bases de promoció interna on s’ha aplicat aquesta reserva, la d’inspector/a i intendent/a; únic sindicat legitimat per no haver signat el Pla d’Igualtat.

 

2. Revisió dels mèrits als concursos pel que fa a felicitacions i medalles tenint en compte el biaix de gènere.

El que SÍ que és necessari són mesures de conciliació laboral i familiar per tots, dones i homes; i un canvi de sistema en l’assignació de les condecoracions, on es valori realment aquelles actuacions meritòries, tant de dones com d’homes sense cap mena de quota i que sigui un veritable estímul per a tots els membres del nostre col·lectiu.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

29 d’agost de 2022214  Reserva de places la des-igualtat al CME 214 Reserva de places la des-igualtat al CME