ÈXIT JURÍDIC: ABSOLUCIÓ COMPANYS DE BRIMO

ÈXIT JURÍDIC: ABSOLUCIÓ COMPANYS DE BRIMO

Escrit el 19/04/2023
Juanjo R.S.

ABSOLUCIÓ PELS COMPANYS DE LA BRIMO INVESTIGATS PER LESIONS DESPRÉS D’UNA CONFERÈNCIA DE MARCHENA AL COL·LEGI DE L’ADVOCACIA DE BARCELONA


 

El dia 4 de juliol de 2022, coincidint amb la presència del President del Tribunal Suprem Manuel Marchena, es va convocar una concentració davant la Subdelegació del Govern per les associacions ANC i Omnium.


 

Donat l’existència de companys d’ARRO per prevenir aldarulls el denunciant X.A, qui havia tingut responsabilitats al Departament d’Interior, va liderar i cridar els manifestants a desplaçar-se a les portes del Col·legi d’Advocats de Barcelona. Els companys de BRIMO van ser cridats per donar recolzament degut a la deficient planificació del dispositiu policial, tot trobant-se amb molt pocs efectius davant la multitud que allà es concentrava.


 

Durant gairebé una hora van intentar contenir la gent que volia impedir l’entrada de gent al Col·legi amb la presència al capdavant del Sr. X.A. Quan van rebre l’ordre de guanyar la vorera per establir una separació física entre la gent i la seu col·legial, el denunciant es va girar i va donar un cop al caporal. Immediatament, va ser reduït i, després d’oferir una resistència activa llançant-se al terra, se li va poder treure no sense problemes per l’actitud hostil dels concentrats.


 

Va interposar una denúncia per lesions contra els agents allà presents i, després de la vista, s’ha dictat Sentència pel Jutjat d’Instrucció núm. 25 de Barcelona on considera que l’actitud violenta del denunciant va tenir una resposta totalment proporcional i adient pels agents actuants.


 

Felicitem els nostres advocats per la bona feina feta i es demostra, una vegada més, la importància de tenir els millors serveis jurídics especialistes en matèria policial.


 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

19 d’abril de 2023

 

https://elmon.cat/politica/tribunals/absolts-brimos-acusats-atonyinar-policia-ex-alt-carrec-interior-652863/COMUNICAT CONCENTRACIÓ COMUNICAT CONCENTRACIÓ