EL TRIBUNAL SUPREM DECIDIRÀ SI LES AGRESSIONS A MOSSOS ESTAN DINS DE LA LLEI D’AMNISTIA
Els fets es remunten a l’1 d’octubre de 2020 quan, després d’una manifestació de celebració del referèndum de l’1-O, tres individus van llençar pedres contra una furgoneta de la BRIMO i, un d’ells, va causar lesions a un agent quan va intentar escapolir-se de la seva detenció.
L’Audiència Provincial de Barcelona va condemnar a sis mesos de presó als tres individus, defensats per Alerta Solidària, com a autors d’un delicte d’atemptat contra agent de l’autoritat, i a Marc R.C. a tres anys més per les lesions causades a un company i el pagament de 76.647,60 € en concepte de responsabilitat civil.
El proppassat 25 de juny de 2024, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va absoldre a tots tres condemnats al considerar que la llei d’amnistia empara les agressions a mossos d’esquadra, tant com una forma de reivindicar la secessió de Catalunya com per reivindicar qualsevol acte amb aquesta finalitat.
USPAC va interposar recurs de cassació contra aquesta sentència tot considerant que ni el delicte de lesions poden ser amnistiats, ni el fet d’agredir a un agent del cos de mossos d’esquadra té res a veure amb la independència de Catalunya.
Ara, s’ha admès a tràmit la cassació i serà el Tribunal Suprem qui definitivament legitimi les agressions a mossos d’esquadra com demana Alerta Solidària; o exclogui la Llei d’amnistia de la seva aplicació com demana USPAC.
Sol·licitem que el nou director general de la policia Josep Lluís Trapero i la consellera Núria Parlon no legitimin les agressions als mossos fent-se càrrec de la indemnització reconeguda a l’agent ferit.
USPAC, EL SINDICAT DELS MOSSOS
Barcelona, 9 de setembre de 2024