REUNIÓ SINDICATS-CAPS RP Terres de l'Ebre 21-9-2022

REUNIÓ SINDICATS-CAPS RP Terres de l'Ebre 21-9-2022

Escrit el 22/09/2022
Juanjo R.S.

REUNIÓ REGIONAL ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA RPTE 21-09-22

________________________________________________________

 

Ahir, 21 de setembre, vam assistir a la reunió regional entre sindicats i Caps de la RPTE. Us fem un resum dels punts aportats per la USPAC:

 

 

Administració:

 

  • Vam proposar poder posar a la centraleta del telèfon principal de comissaria un missatge que et permeti seleccionar directament l’extensió amb la qual vols parlar, alliberant d’aquesta manera una gran quantitat de trucades a l’agent de recepció:

 

S’ha vist en bons ulls la proposta i ja s’ha tramitat des de la Regió perquè es pugui realitzar.

 

  • Llocs de neteja dels vehicles per comissaria:

 

A Tortosa i l’Ametlla de Mar es portaran a Tallers Ramon de Camarles (pendent d’unes modificacions de les targetes Solred pel cobrament). A Amposta, a la benzinera Repsol situada a la carretera de Sant Jaume d’Enveja. A Gandesa els porten a la benzinera que hi ha i a Mora d’Ebre els porten a la benzinera “4 rodes” situada a la carretera C-12.

 

General:

 

  • Agents que acaben pràctiques a l’octubre, es quedaran o els mouran?

No tenen cap informació al respecte.

 

  • Demanem si a nivell regional s’han fet reunions informatives amb els caps de les diferents ABP /CD tal com ens informen a les reunions de la COPSA, per tal de donar a conèixer els catàlegs de llocs de treball que hi ha susceptibles d’ocupar en segona activitat i funcions:

 

Ens confirmen que sí. Tot i que hi ha un catàleg amb els llocs susceptibles de ser ocupats en segona activitat, es gestiona a mesura que es van sol·licitant.

 

  • Cobertura a la Regió del torn voluntari fixe de nits:

 

-Tortosa s’han presentat 2 i s’han ocupat les 2; a Amposta no s’han presentat voluntaris, a l’Ametlla de Mar s’han presentat 6 i s’han ocupat 2 places; a Gandesa no s’han presentat voluntaris i a Mora d’Ebre s’ha presentat 1 i s’ha ocupat 1.

 

Tot un èxit (ironia MODE ON), USPAC ja ho va pronosticar, és el que te no compensar la penositat d’un torn de nit.

 

  • Afectació de la resolució del Concurs General a la Regió, tant en agents com comandaments. Per exemple, dels tres sergents que guanyen Tortosa, es diu que cap ocuparà la seva plaça, es així?

 

La Regió pel que fa a agents disposa de 329 efectius: 275 de cobertura i 50 a la ART. Caporals: 65 efectius, 73 de cobertura, 14 a ART. Sergents: 21 efectius, 22 de cobertura, 4 a ART.

Pel que fa comissaries: Tortosa 71 cobertura de 58, Amposta 70 cobertura de 55, L’Ametlla de Mar 27 cobertura de 23, Gandesa 39 cobertura de 29, Mora d’Ebre 55 cobertura de 41. Pel que fa als sergents que han guanyat Tortosa un ocupava plaça com a Cap de Torn Regional i passarà de moment a Cap de Torn. Els altres dos desconeixen si s’incorporaran, per ocupar alguna “plaça singular” o tenir alguna situació especial… Això de les “places singulars” esbrinarem realment què vol dir i si s’ajusta a norma, les instruccions i decrets estan per complir-se, així com les resolucions dels concursos.

 

 

Tortosa:

 

  • Sembla que l’actual coordinador d’OAC marxa, està previst cobrir aquesta plaça amb un comandament?

 

Per manca de comandaments és possible que posin 2 agents per ajudar en les tasques.

 

  • Hi ha preocupació per la manca de comandaments que hi ha a la USC Tortosa i el concurs general no sembla solucionar el problema. Hi ha previsió que puguin venir comandaments de fora?

 

Es desconeix si amb la recol·locació dels concursos territorialitzats pot venir algú de fora.

 

  • Manca de cursos de formació a trànsit (radars, tacògraf, etc) i descentralització:

 

L’ART realitza formacions NO reglades. Des de la Regió ens comuniquen que ho posaran en coneixement de la CSUCOT per veure si hi ha la possibilitat de fer formacions reglades.

 

 

 

 

 

 

 

 

L’Ametlla de Mar:

 

  • Cap de torn unipersonal en alguns torns, sobretot nits, esperem que amb les noves incorporacions d’efectius se solucioni, no s’hauria de permetre per seguretat. No parlem de desplaçaments puntuals sinó de patrullatge preventiu:

 

Des de la Regió no hi ha indicacions perquè ningú vagi sol i així ho han transmès. Si algú ho fa és perquè ell vol. No obstant són coneixedors que el cap de torn molts cops està sol per manca d’efectius i si han de fer controls o anar a algun servei les dues patrulles van juntes.

 

 

D’altres temes tractats:

 

  • Mora d’Ebre: es posarà una porta d’accés a l’entrada de vehicles de l’exterior i es té que canviar la refrigeradora.

 

  • Parc mòbil: Des de la Regió ens informen que han fet una redistribució dels vehicles de paisà. S’espera que durant el 1r trimestre de 2023 puguin venir vehicles nous.

 

  • Reformes a edificis de la Regió:

 

  • Amposta està pendent de reformes a la coberta, millorar les fixacions del fals sostre de la 1ª planta, canvi de la refrigeradora, i millora a les canonades i instal·lació de plaques.

 

  • Mora d’Ebre es posarà una porta d’accés a l’entrada de vehicles de l’exterior i s’ha de canviar la refrigeradora.

 

Ens informen que la pròxima reunió regional està prevista el 24/01/2023.

 

 

Si teniu més incidències i/o queixes ens les podeu traslladar directament via whatsap al nostre telèfon regional o delegat/da de referencia o per correu electrònic a rpte@uspac.cat i ho elevarem immediatament on pertoqui.

 

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

 

 

Tortosa, 22 de setembre de 2022



229. Reunió RPTE 21-09-22 229. Reunió RPTE 21-09-22