USPAC IMPUGNA LA RESERVA DE PLACES ALS CONCURSOS PER CAPORALS, SERGENTS I SOTSINSPECTORS

USPAC IMPUGNA LA RESERVA DE PLACES ALS CONCURSOS PER CAPORALS, SERGENTS I SOTSINSPECTORS

Escrit el 16/04/2023
USPAC


Fruit del Pla d’Igualtat signat per totes les organitzacions sindicals de mossos excepte USPAC, i amb un retràs injustificable de 7 mesos, s’acaben de publicar les convocatòries de promoció interna amb una reserva del 25 al 35% de les 635 places convocades per dones per dones

No hi ha més masclisme que el tractar-nos com persones inferiors que necessitem d’una ajuda extra per poder aprovar un concurs. Sr. Elena, vostè què es creu? Ni volem la seva tutela per res, ni necessitem la seva misericòrdia per poder ascendir o demostrar que som tan valuoses com els homes. Volem ascendir pels nostres mèrits i capacitats, no per una reserva de places. No volem ser mosses de quota. Els comandaments del cos han de ser els millors, siguin homes o dones.

Els únics principis que han de regir són els de MÈRIT I CAPACITAT. Vostè l’únic que ha de garantir és la imparcialitat i la igualtat d’oportunitats per presentar-se. El que sí necessitem, tant homes com dones, és que implementi la territorialització en les convocatòries d’ascens. Aquesta sí és una mesura de conciliació de la vida familiar i laboral que va ser aprovada per Acord de Govern el 20-12-2022 “per evitar la discriminació indirecta, en la promoció, per raó de gènere”.

Des del moment en què exclou la territorialització de les convocatòries, vostè Sr. Elena, discrimina a totes les dones del cos. USPAC ha presentat demanda judicial contra les tres convocatòries demanant la nul·litat de la reserva de places i la territorialització de les promocions perquè es puguin presentar més mossos i més mosses amb mesures reals de conciliació familiar.

17 d’abril de 2023


68.COMUNICAT RESERVA PLACES 68.COMUNICAT RESERVA PLACES