TERCERA MESA DE NEGOCIACIÓ: CONCILIACIÓ FAMILIAR OK PER A SIGNATURA I IMPLEMENTACIÓ AL CME

TERCERA MESA DE NEGOCIACIÓ: CONCILIACIÓ FAMILIAR OK PER A SIGNATURA I IMPLEMENTACIÓ AL CME

Escrit el 23/06/2023
Juanjo R.S.

AVUI S’HA CELEBRAT LA TERCERA MESA DE NEGOCIACIÓ: CONCILIACIÓ FAMILIAR OK PER A SIGNATURA I IMPLEMENTACIÓ AL CME

 

Avui, 23 de juny, s’ha celebrat la tercera reunió de la mesa de negociació de millores de les condicions laborals al CME. Després del primer mes de negociacions, es pot dir que ja tenim un primer acord entre l’administració i aquesta Unió de Sindicats Majoritaris al CME.

 

Com ja us havíem informat, els punts relacionats amb la conciliació familiar estaven molt avançats entre ambdues parts i us havíem fet arribar el document amb els punts desenvolupats.

 

Després de la reunió d’avui, hi haurà acord de les deu millores que us citem, que passaran per la Comissió de retribucions i despeses de personal i es podran signar en les pròximes setmanes:

 

  1. Mobilitat geogràfica per fill o filla menor de 2 anys.

  2. Permís per lactància en cas de famílies monoparentals.

  3. Ampliació del permís per naixement i cura de menor en famílies monoparentals.

  4. Permís prenatal.

  5. Permís per deures inexcusables relacionats amb la conciliació de la vida familiar i laboral.

  6. Gaudiment fraccionat dels permisos per assumptes personals i per hores acumulades.

  7. Presència mínima per a l’autorització de les vacances (màxima ocupació 60%).

  8. Reducció de jornada per interès particular.

  9. Ampliació de la reducció de jornada per cura de fill o filla menor de 14 anys.

  10. Formes de gaudiment de les reduccions de jornada.

 

L’alegria d’un acord de millores de conciliació familiar que hem tingut aquesta Unió Sindical, ha contrastat molt amb el grup FEPOL-UGT, que continuen amb les seves paraules de menyspreu envers les mesures de conciliació i la seva estratègia de demanar esperar a signar unes millores pel col·lectiu fins que no s’hagin tancat tots els Punts del Marc de Negociació. Cosa que ja s’havia pactat amb l’administració, que una vegada s’aconseguissin tancar punts, anar signant de manera individual perquè es puguin aplicar les millores en benefici dels Membres del Cos de Mossos d’Esquadra.

 

Fem esment al que ha comentat la secretària del Departament d’Interior, serem pioners en la implementació de mesures de conciliació familiar, que no té funció pública i que per primera vegada seran d’aplicació al nostre col·lectiu. Així que “fita obtinguda”.

 

L’administració ha presentat un nou document de propostes de millores englobades a l’apartat del complement específic variable, que hem pogut donar una primera ullada i de la que hem manifestat la nostra disconformitat en els imports presentats, no actualitzats als imports actuals. Serien les següents:

 

3.1. Per especial penositat del torn de treball (CEV Torns). Volen retribuir el treball segons el torn de treball, diferenciant entre jornades de 8,5 hores i 12 hores, i els torns: torn diürn dissabte i diumenge (No festius), torn Nocturn de diumenge a dijous (No festius) torn nocturn divendres i dissabte (no festius), Torn diürn, festius assenyalats (excepte Nadal i Cap d’Any), torn nocturn vigílies de festius assenyalats (excepte Nadal i Cap d’Any) i Nadal i Cap d’Any (nit 24 DES, dia 25 DES, nit 31 DES, dia 1 GEN). Els imports els hem trobat irrisoris, i així ho hem fet saber.

 

Dilluns adequarem i presentarem la proposta d’aquesta Unió Sindical que vam presentar de compensacions de pagament en festius, per adaptar-ho a aquest nou concepte introduït per l’administració.

 

3.2. Disponibilitat no presencial. Ens faran una proposta a la següent reunió

 

3.3. Especial responsabilitat (CEV responsabilitat). D’aquest punt no s’ha pogut parlar, però es vol compensar:

 

- Als agents de rang inferior a sergent que facin les tasques de cap de torn de la categoria de sergent. Caporal 350 € mensuals i Moss@s 600 €

- Als agents que facin les funcions de caporal cap de torn. Moss@s 350 €

- Als agents que facin de cap de torn regional d’ART. 350 €

 

El període de cobertura ha de ser superior a un mes i requerirà l’autorització prèvia per part de l’òrgan competent. Pendent de debat

 

4. Assistència a declaracions judicials. La proposta és de 140 € per assistència i 75 € d’assistència per Webex, totes dues compensacions amb quilometratge inclòs. Pendent de debat.

 

5. Pla de carrera professional

L'administració ens ha presentat una primera proposta en cinc nivells de cinc anys, amb unes remuneracions, que estan molt lluny de les preteses per aquesta Unió Sindical.

Les quantitats presentades serien anuals i correspondrien a: 200 €, 300 €, 400 €, 550 € i 750 €, segons s'avancés en els trams. Aquests imports no se sumarien entre ells, sinó que es canviaria d'import en passar de nivell. Proposta totalment inacceptable!

 

Administració i sindicats ens hem emplaçat al pròxim 3 de juliol per celebrar la 4a reunió de negociació i continuar amb punts molt importants i de caràcter econòmic.

 

LA UNIÓ FARÀ LA FORÇA!

Catalunya, 23-06-2023Reunió 3a mesa negociació 23-06-2023 Reunió 3a mesa negociació 23-06-2023